www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 21. května 2024, Svátek má Monika, zítra Emil

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

Alen: Na Azorech budu těžit ze startovní pozice

16. března 2009 • 08:00

Anton Alen, jezdec týmu Abarth, věří, že ani po výpadcích v obou doposud odjetých soutěžích v Monte Carlu a Brazílii není možnost získat titul v šampionátu IRC definitivně ztracena.

Fin vyjádřil spokojenost se svou rychlostí na poslední soutěži, Rally de Curitiba, kde si však po havárii připsal na své bodové konto stejně jako v Monte carlu po problémech se spojkou další nulu. Pro nadcházející soutěž IRC jedoucí se na Azorských ostrovech však vidí velkou výhodu v dobré startovní pozici, ze které by chtěl vytěžit maximum.

„Před problémy v Brazílii jsem měl z auta dobrý pocit a všechno šlo perfektně,“ říká. „Ano, jsem zklamaný, že jsme soutěž nedokončili, ale z naší rychlosti mám radost. Na Azorech budu mít dobrou startovní pozici, podobně jako Juho Hanninen s tovární Škodou, který bude určitě na šotolině hodně dobrý. To mi pomůže a také to, že můj spolujezdec Timo Alanne již na soutěži startoval,“ končí.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
16.03.2009 14:32
Karbonyl - moderátor
Priority se rozdávají jak na běžícím pásu, ale vůbec nesejde na tom, že už nemají žádný význam a startovní pořadí se jimi řídit nemusí...
16.03.2009 13:18
Mirekfric
Hänninen má FIA A. Neměl by tudíž mít spíš špatnou pozici?
16.03.2009 13:01
Cejda
Hanninen jim šíleně nařeže.
toplist