www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 21. května 2024, Svátek má Monika, zítra Emil

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

Freddy Loix mění spolujezdce

20. března 2009 • 12:15

Průběžně vedoucí muž seriálu Intercontinental Rally Challenge, Belgičan Fredy Loix, mění po dvou odjetých soutěžích spolujezdce. Jeho současný kopilot Isidoor Smets je nucen opustit v současnosti nejúspěšnější posádku v IRC kvůli zdravotním problémům s hlasem.

Isidoor Smets usedl po bok Freddyho Loixe na začátku letošního roku, v plánu měli devět závodů v IRC s Peugeotem 207 S2000 v barvách Peugeotu Belux. Hned úvodním závodem bylo legendární Rallye Monte Carlo, kde posádka skončila na výborném druhém místě absolutně.

Druhý start čekal na dvojici v Brazílii, čtvrté místo v Rally Internacional de Curitiba vyneslo posádku do čela seriálu Intercontinental Rally Challenge. Zdravotní problémy s hlasem však neumožňují pokračovat Isidoorovi v tak náročném programu, proto se s Freddy Loixem dohodli na ukončení spolupráce.

Počínaje Sata Rally Acores usedne na horké sedadlo spolujezdce velezkušený Frédéric Miclotte. Ten je po většinu své soutěžní kariéry spojený se jménem Bernda Casiera, v loňském roce pak navigoval v JWRC estonského mladíka Jaana Möldera.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
20.03.2009 14:03
Cejda
je to určitě kvůli zdravotním problémům??? Jinak ale veliká škoda
toplist