www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 21. května 2024, Svátek má Monika, zítra Emil

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

Andreas Mikkelsen a Bernd Casier testovali Proton

30. března 2009 • 11:00

O uplynulém víkendu se v Irsku uskutečnil test Protonu Satria Neo S2000. Za volantem se objevil nejen obvyklý jezdec pilotovaného vozu Donie O'Sullivan, ale také norský pilot Andreas Mikkelsen, který by se s vozem S2000 rád zúčastnil nadcházející Rally de Portugal.

Andreas Mikkelsen jedná s týmem Red Bull Rally Team Raimunda Baumschlagera, zatím však není jasné, jak tato jednání ohledně startu na světové soutěži v Portugalsku dopadnou. Možná i proto se norským mladík poohlíží i po dalších alternativách. Na přání svého patrona a 'sportovního manažeta' Marcuse Grönholma však zatím zaměřuje svou pozornost na soutěže mistrovství světa.

To Bernd Casier, který již také měl možnost si vůz značky Proton vyzkoušet, zaměřuje svůj pohled spíše na evropský kontinent, konkrétně na seriál Intercontinental Rally Challenge. V loňském roce startoval v domácím šampionátu i vybraných soutěžích IRC s vozem VW Polo S2000, letošní plány jsou zatím zahaleny rouškou tajemství. Casier se však nechal slyšet, že by rád pokračoval na mezinárodní scéně.

-plu- ; AutoSport.CZ ; Foto: Trevor McGrath
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist