www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 21. května 2024, Svátek má Monika, zítra Emil

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

Premiéra Protonu Satria S2000 v IRC nejspíš na Ypres

28. dubna 2009 • 18:00

Dlouho očekávaná premiéra vozu Proton Satria Neo S2000 ve skvělé konkurenci seriálu IRC se nezadržitelně blíží. Jak potvrdil šéf stáje Mellors Elliot Motorsport Chris Mellors, první start by se měl uskutečnit na červnové Ypres Westhoek Rally v Belgii.

Britský tým vstoupil do seriálu IRC již před více než měsícem, očekávaná premiéra na Azorských ostrovech se však nekoná. Místo toho se tým vydal na Pirelli Rally do Velké Británie, kde vůz řízený Guyem Wilksem jasně dominoval soutěži až do osmé rychlostní zkoušky, kde kompletně shořel.

Ani tento incident by však neměl zabránit vstupu do seriálu IRC, který je momentálně plánován na červnovou Ypres Westhoek Rally. Tým má i přes zničený exemplář z Anglie k dispozici několik dalších speciálů, takže není vyloučena ani početnější účast malajského vozu.

„Na Azory jsme se nakonec rozhodli nejet. Doprava tam a zpět trvá strašně dlouhou dobu a v naší situaci, kdy se snažíme vůz maximálně vyvíjet, si nemůžeme dovolit ztratit jedno z aut na celý měsíc. Pořád se ale snažíme o několik startů v seriálu IRC s Guyem Wilksem, kromě toho jednáme i s dalšími piloty,“ prozradil šéf stáje Ben Mellors. Kromě Guye Wilkse momentálně jednají o startech ve vybraných soutěžích IRC či národních šampionátů Bryan Bouffier a Bernd Casier.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist