www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 30. dubna 2024, Svátek má Blahoslav, zítra Svátek práce

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

Duval s Fabií S2000, Škoda Motorsport možná na Ypres

12. května 2009 • 13:00

Francois Duval se po odmítnutí startů s Polem S2000 přeci jen dočká letošní premiéry v seriálu IRC. Na domácí Belgium Ypres Westhoek Rally by se měl představit s novou Fabií S2000 za podpory Škody Belgium. Navíc existuje šance, že by se nedaleko hranic s Francií mohl objevit i kompletní tým Škoda Motorsport.

Škoda Belgium chtěli vstoupit do projektu s vozem Fabia S2000 již na začátku roku, kdy lanařili dalšího belgického jezdce Freddy Loixe. Po neúspěšných jednání se na čas odmlčeli s tím, že se pokusí zajistit alespoň omezený program s jiným jezdcem. Tím se stává bývalý tovární jezdec Fordu a Citroënu Francois Duval. Ten se představí se Škodou Fabií S2000, která byla teď na Azorských ostrovech jako náhradní speciál pro případ nehody na testech a ihned po návratu na pevninu zamíří do Belgie do dílen týmu René Georges Rally Sport.

Po úspěšném vystoupení na Azorských ostrovech a díky prodeji jednoho speciálu do Belgie začal tým Škoda Motorsport uvažovat o startu na dalším podniku IRC v Ypres, kde měli podle původních plánů absentovat. Přestože belgický magazín Autonews magazine již vydal zprávu o jejich startu za hotovou věc, rozhodnuto stále ještě není. Vedení týmu Škoda Motorsport je tomuto kroku nakloněno, důležité však bude přesvědčit vedení Škody-Auto na změnu plánů.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
14.05.2009 13:14
Pluto - moderátor
Takto bude vypadat jeho design: odkaz na forum.autosport.cz
toplist