www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 30. dubna 2024, Svátek má Blahoslav, zítra Svátek práce

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

Oficiálně: Francois Duval na Ypres s Denisem Giraudetem

12. května 2009 • 17:00

O startu belgického pilota Francoise Duvala s vozem Škoda Fabia S2000 jsme Vás již informovali, nyní vše oficiálně potvrdil i belgický importér Škody. Na start nadcházejícího podniku série IRC se tak postaví belgická jednička, bývalý tovární pilot Fordu a Citroënu, který má však se Škodou bohaté zkušenosti, jelikož se v roce 2006 účastnil za podpory Škoda Begium vybraných soutěží mistrovství světa, Francois Duval, vedle kterého na horké sedadlo sedne Denis Giraudet.

„Jsme velice rádi, že k tomu dojde ve spojení s René Georges Rallysport, předním soukromým týmem, který dostane Fabii S2000 přímo od továrního týmu,“ říká Dider Willems, ředitel Škoda Import. „Děkujeme také všem našim partnerům, bez kterých by tento projekt, navíc v současném období, nemohl být zrealizován. Především jsme ale rádi ze spojení s talentovaným Francoisem Duvalem. Máme s ním skvělé zkušenosti z roku 2006, kdy jsme jeli se Škodou Fabia WRC a vyhráli Rally Condroz. Mým největším přáním je, aby zůstala kombinace Škoda – Duval v Belgii i nadále neporažena,“ končí.

Nadšen projektem je i sám Duval, který i přes několikaletou neúčast právě na Ypres věří v mety nejvyšší. „Děkuji importérovi, že mi dal opět důvěru, kterou bych rád využil. I když jsem na Ypres od roku 2002 nejel, myslím, že se nám tu může dařit. Máme v plánu hodně testovat, pečlivá příprava by nevýhodu neznalosti prostředí mohla eliminovat. Konkurence bude velice tvrdá, ale doufám, že v Belgii bude Fabia S2000 na nejvyšším ze stupňů vítězů.“

„V plánu máme test, při kterém bude Francois moci najít potenciál nové zbraně. Děkuji české značce a importu za jejich důvěru v nás. Budeme dělat vše, co bude v našich silách,“ slibuje závěrem René Georges, v jehož dílnách se bude speciál připravovat.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
12.05.2009 21:26
ajaj
Design mě nebere, ale bojím o Denise.
12.05.2009 21:08
rallydriver
Sem docela zvědav na design, jak bude mít Duval Fabii nabarvenou.
12.05.2009 21:00
Mirekfric
A nebo taky může pokračovat šrotovací série. Radši bych mírnil optimismus. Mě bude "stačit", když to nikdo z nich nerozbije. Rychlost na pěkný výsledek mají :-)
12.05.2009 20:02
Hrazda
Tak já doufám, že na bedně můžou být klidně i 2 Fábky.
toplist