www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 30. dubna 2024, Svátek má Blahoslav, zítra Svátek práce

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

Škoda přihlášena na Ypres, Proton oznámí jméno příští týden

2. června 2009 • 15:30

Dlouho očekávaná zpráva o potvrzení startu továrních Fabií S2000 na nadcházejícím podniku IRC, belgické Ypres rally, se včera přiblížila k realitě. Tým Škody Motorsport udělal první krok pro svou účast, když se objevil na provizorním entry listu a duo Kopecký+Hänninen tak doplní již ohlášeného Francoise Duvala, startujícího s identickým vozem.

Včera ráno se sice na webu organizátorů soutěže objevilo pouze jméno Jana Kopeckého, Hänninen však nebyl do seznamu zařazen jen kvůli administrativní chybě. „Oba piloti Fabií, jak Kopecký, tak Hänninen, jsou opravdu přihlášeni,“ potvrdil účast kompletního mladoboleslavského týmu boss Ypres rally Alain Penasse. Skutečnost je však taková, že účast české stáje ještě stále není definitivní.

Stejně tak Proton by se opravdu měl v Belgii ukázat, kdo se však posadí za volant Satrie S2000 není prozatím jasné. „Chris Mellors mi ještě před víkendem potvrdil, že by s autem měli startovat, ale jméno pilota bude znát až příští týden. Vím, že za Proton chtějí jet Guy Willks i Bryan Bouffier a pro nás by bylo nejlepší, pokud by jeli oba,“ směje se Penasse.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
02.06.2009 21:13
Pluto - moderátor
Podle belgičanů by s Protonem měl jet definitivně Guy Wilks.
02.06.2009 19:29
Pluto - moderátor
Pokud tě zajímá počet vyrobených fábek, stačí kliknout vlevo dole mezi partnery na Škoda Fabia WRC - soušástí těch stránek je i přehled vozů Fabia S2000.
02.06.2009 19:15
PETERS40
tak kolik je fábek
toplist