www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

Proton šilhá po WRC, raději ale stráví dva roky v IRC

9. června 2009 • 16:55

Boss týmu MEM, Chris Mellors, který zastupuje malajskou značku Proton v automobilových soutěžích, potvrdil i nadále zájem značky o vstup v příštích letech do světového šampionátu. Přesto se v letošním roce se Satrií S2000 zúčastní zbylých podniků seriálu IRC a v tomto seriálu bude nasazovat dokonce dva vozy i v roce 2010. Aktuální program Protonu odstartuje belgickou Ypres rally, kdy se za volantem speciálu z dílen MEM objeví Guy Wilks, se kterým jsou spojeny i další podniky včetně české Barumky.

„Program v IRC je fantastická zpráva,“ říká Mellors. „Všichni stojí za tímto projektem, za týmem, Guyem a Philem. Proton financuje zbytek sezony, uvidíme, co přinese.“ Mellors také prozradil, že se Proton i nadále velice zajímá o možnost naskočit do kolotoče WRC. „Stále máme velký zájem o WRC, potřebujeme ale, aby se vyjasnily technické předpisy. Je neuvěřitelně matoucí, když jdete do Malajsie vysvětlovat budoucnost ve WRC. Když se mě zeptají, jestli budou ve WRC jezdit S2000, řeknu jim ano, ale mohly by s motory 1.6 a s turbem, nebo také nemusí. A že na scénu přijdou v roce 2011 nebo až 2013. Představenstvo Protonu potřebuje jasný plán, takový, jaký je v IRC, což je také důvod, proč se snažíme být v nejbližší době právě tam,“ vysvětluje.

Nadšen je účastí v interkontinentálním šampionátu i samotný Dato' Haji Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir, generální ředitel Proton Holdings Bhd. „Jsme velmi potěšeni tím, že Guy Wilks pojede s Protonem v IRC. Po jeho ohromujícím výkonu při nedávné Pirelli Rally jsme potěšeni tím, čeho jsme dosáhli. MEM odvedl na Satrii Neo S2000 skvělou práci a já doufám, že se bude v průběhu roku i nadále zlepšovat,“ věří.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist