www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

Duval spokojen s výsledkem testů, Pivato členem týmu

17. června 2009 • 05:00

Úspěšné testy před Ypres rally má za sebou i bývalý tovární pilot Fordu a Citroënu Francois Duval, který se po delší absenci znovu vrací za volant soutěžního vozu na vrcholné úrovni. Při svém domácím podniku, který je zařazen i do kalendáře IRC, osedlá Belgičan mladoboleslavskou Fabii S2000.

„První den jsme najeli nějakých 160 kilometrů, ale ráno jsem moc spokojený nebyl, protože motor se zdál, že nejde z nízkých otáček tak, jak by měl. Během oběda hledali inženýři důvod, zaměřili se i na diferenciály a zavěšení. Odpoledne už to bylo o hodně lepší a našli jsme dobrý kompromis. I motor šel lépe a bylo to rychlejší,“ pochvaluje si progress Duval.

„Druhý den jsme natestovali několik set kilometrů, zkoušeli také něco nového, ale brzy jsme se vrátili k původnímu nastavení. Při čtvrtečním shakedownu usedne vedle mě Patrick Pivato, který zároveň pro tuto soutěž stane koordinátorem mého auta. Doufám, že bude řada z vás podél trati, kde slibuji parádní show,“ vzkazuje všem fanouškům na svém webu Francois.

Fotogalerie z testu Francoise Duvala - 1. den

Fotogalerie z testu Francoise Duvala - 2. den

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist