www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

Francois Duval objasňuje fiasko z domácí Ypres rally

25. června 2009 • 07:00

Obrovské zklamání zažili všichni fanoušci belgického pilota Francoise Duvala, který se postavil na start posledního podniku IRC, Ypres rally, s mladoboleslavskou Fabií S2000. Projekt, který zaštiťoval belgický importér Škody společně s dalšími partnery, však skončil absolutním fiaskem, když mohli fanoušci extovárního pilota Fordu a Citroënu spatřit pouze na čtvrtečním shakedownu, případně na prvních dvoustech metrech, po kterých se Duval neslavně odporoučel z trati.

„Rozhodl jsem se vyzkoušet, jak jsem na tom v porovnání s ostatními,“ vysvětluje zběsilé tempo od prvních metrů soutěže Duval. „Vložka začínala rovinkou, poté pravou zatáčkou následovanou levou. Jeli jsme tvrdou směs pneumatik a já najel do zatáčky příliš rychle. Pneumatiky navíc ještě neměly potřebnou teplotu. Vletěli jsme na louku, kde byly všude schované betonové sloupky. Diváci nám pomohli zpátky na trať, ale bohužel jsme měli poškozená dvě kola a soutěž tak pro nás skončila. Jsem opravdu zklamaný kvůli týmu, Škodě, sponzorům a všem, díky kterým mohl tento projekt spatřit světlo světa. Chyby jsou ale bohužel součástí našeho závodění,“ končí smutně Belgičan.

Duval si však svým 'nevystoupením' podřízl větev pod nohama v podobě další podpory a téměř jistá účast na srpnové Barum Czech Rally Zlín tímto s největší pravděpodobností padá.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist