www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2009

Ford oznámil prodloužení spolupráce s M-Sportem

30. července 2009 • 12:20

Automobilka Ford včera oficiálně potvrdila svou účast v dalších dvou sezónách mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích. V sezóně 2010 a 2011 bude její sportovní aktivity v tomto odvětví opět zastřešovat britská společnost M-Sport.

V nadcházejícím roce bude tým spoléhat po technické stránce na soutěžní model Ford Focus RS WRC. V roce 2011 pak tým přezbrojí na nový vůz Ford Fiesta Super 2000. Beze změny zůstane obsazení jezdeckých postů, když barvy týmu budou hájit Mikko Hirvonen s Miikka Antillou a Jari-Matti Latvala s Jarmo Lehtinenem. Nemění se ani hlavní partneři týmu, tedy petrolejářský koncern BP a arabské Abu Dhabí.

Předseda představenstva společnosti Ford of Europe John Fleming vyzdvihnul silnou vůli obou zainteresovaných stran k pokračování soutěžního programu.

„Úzce jsme spolupracovali s Malcolmem a M-Sportem na dosažení tohoto bodu a dnešní prohlášení je důležíté, protože posiluje důvěru, že hodláme udržet prominetní pozici Fordu na globální scéně motoristického sportu. Obnovení dohody je založeno na výjimečném partnerství, které máme s Malcolmem a jeho pro věc zapáleným týmem. MS světa v rally je nejtěžší motoristickou disciplínou pro vozy vycházející ze sériového základu a jsme rádi, že můžeme prodloužit naši účast v něm,“ řekl Fleming.

Výkonný ředitel M-Sportu a šéf týmu BP Ford Abu Dhabí WRT Malcolm Wilson prohlásil: „Jsem nadšen pokračováním naší spolupráce s Fordem. Toto oznámení je volbou důvěry v M-Sport a odráží důležitou pozici, na níž je Ford v mistrovství světa.“

„Disponujeme mladou a dynamickou jezdeckou sestavou, která pokračuje v získávání zkušeností a dozrává. Focus RS WRC opět znovu prokazuje svou rychlost, sílu a spolehlivost a mezitím se na naší základně v Dovenby Hall za podpory Fordu vyvíjí Fiesta S2000, vůz který bude schopný bojovat s našimi soupeři v roce 2011. Nejsme v MS rally jen kvůli zábavě, ale proto, abychom bojovali a tituly a pro vítězství uděláme vše.“

„V letech 2010 a 2011 očekáváme mnohem významnější obsazení servisních zón na mistrovství světa vozy značky Ford, a to jak z pohledu oficiálního továrního týmu, tak i díky našim zákazníkům,“ dodal Wilson.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist