www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2009

Citroen potvrdil účast v roce 2010 a 2011

30. července 2009 • 12:35

Také vedoucí automobilka průběžné klasifikace mistrovství světa FIA rally 2009 značek, tedy francouzský Citroën, ve stručném oficiálním komuniké potvrdil své setrvání v kolotoči světových soutěží pro rok 2010 a 2011.

Soutěže mistrovství světa jsou nedílnou součástí kořenů Citroënu a umožňují značce demonstrovat princip kreativní technologie. Týmové posádky mají za úkol předvádět výkonnost Citroenu, kvalitu a touhu po úspěchu po všech tratích a rychlostních zkouškách na celém světě.

Šéf divize Citroen Racing Olivier Quesnel řekl: „Za stávající nepředvídatelné finanční situace je důležité udržet naši značku v povědomí díky motoristickému sportu přes vítězství, kterých dosahují naše týmy a jezdci. Mistrovství světa FIA v rally, kde jsou sledovány náklady, je skvělým předváděcím vozem. Citroen Racing je potěšen důvěrou, která v něj byla vložena vedením značky Citroen a koncernu PSA.“

„Momentálně řešíme s našimi stávajícími jezdci obnovení jejich smluv. Jsem si jist, že Sebastien Loeb i Dani Sordo budou v budoucnosti pokračovat na své pouti společně s Citroen Racing,“ dodal Quesnel.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist