www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2009

Systém rotace končí, Finsko má jistotu

30. července 2009 • 17:15

Promotér mistrovství světa FIA v rally, britská společnost ISC, oznámil oficiální konec nepopulárního systému rotací vybraných soutěží seriálu MS. Kromě toho, Finská rally se dočkala pětiletého kontraktu na zařazení do kalendáře elitních světových podniků.

„Starému rotačnímu systému je konec,“ prohlásil předseda společnosti ISC Neil Duncan.„Je to důkaz toho, co hodláme dosáhnout, což zahrnuje mít v šampionátu soustředěny ty nejlepší soutěže.“ ISC prohlásila, že věří, že se běhěm několika nadcházejících měsíců povede dosáhnout dlouholeté dohody s nejdůležitějšími podniky v seriálu.

Pokud jde o Finskou rally, není řeč o eventuální změně lokace soutěže, která své centrum nezměnila od svého prvního zařazení do kolotoče MS FIA v rally. Letošním rokem končí stávající smlouva mezi pořadateli soutěže a městem Jyvaskylä a problém je především v tom, že místní hoteliéři znásobili obvyklé ceny v průběhu konání rally až na trojnásobek! Tento fakt opět vytváří tlak na přesun centra Neste Oil Rally Finland.

-jav- , -mah- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
30.07.2009 18:43
ajaj
Znamená snad zastavení rotace soutěží pohyb v myslích pánů ve Světové radě FIA? Tam by rotace určitě neškodila.
toplist