www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2009

Fiesta S2000 – již brzy první kus!

12. srpna 2009 • 08:00

Tři měsíce po oficiálním zahájení vývoje vozu Fiesta S2000, M-Sport potvrdil, že je připraven k výrobě prvního exempláře. Design a základní vývoj vozu byl v minulých dnech dokončen, přesně dle plánu.

„Zpráva o setrvání Fordu v mistrovství světa v následujících dvou letech pro nás byla impulsem při vývoj Fiesty, která by se měla v roce 2011 stát naší hlavní zbraní. Zavedení Světového poháru pro vozy S2000 souběžně s WRC v příštím roce dává šanci týmům i soukromníkům bojovat o vítězství s novým vozem, který byl postaven se všemi našimi znalostmi a zkušenostmi,“ řekl Malcolm Wilson, ředitel týmu M-Sport, zodpovědného za vývoj vozu.

Konstrukční tým pod vedením Christiana Loriauxe využil poznatků získaných při vývoji veleúspěšného Fordu Focus RS WRC. Proto se nyní v M-sportu zaměřují na co nejlepší rozložení hmotnosti vozu , což hraje v kategorii S2000 velkou roli díky zákazu použití drahých materiálů, jako třeba titanu či uhlíkových vláken.

K lepšímu rozložení hmotnosti se v M-Sportu věnovali i při návrhu čerstvě dokončeného bezpečnostního rámu, který je nově poskládán z 50 mm silných trubek a při nižší váze má i větší pevnost, než u současného Focusu WRC.

Také stavba motoru, který vyvíjí společnost Pipo Moteurs, probíhá zdárně. Motor dosahuje ve srovnání z konkurenty velmi dobrých výkonů a do vozu bude instalován koncem srpna, aby se počátkem září mohlo začít testovat. Datum plánované homologace je leden příštího roku.

-W- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist