www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

Luca Cantamessa na Sanremu za BF Goodrich Drivers Team

29. srpna 2009 • 15:20

Projekt BF Goodrich Drivers Team bude po zastávkách na Rallye Monte Carlo, Belgium Ypres Westhoek Rally a Barum Czech Rally Zlín pokračovat na konci září při italské Rallye Sanremo. Do soutěžního speciálu Peugeot 207 S2000 byl vybrán devětatřicetiletý Luca Cantamessa.

V Itálii se do projektu přihlásilo celkem 31 pilotů. Z finálového klání vyšel nejlépe Luca Cantamessa s osmi hlasy, druhý skončil letošní šampion TRA Elwis Chentre se šesti hlasy, pět hlasů pak obdržel třetí Alessandro Bettega. „Jsem neskutečně šťastný, že budu mít možnost svézt se s Peugeotem od týmu Kronos Racing, je to jako splněný sen,“ prozradil Luca Cantamessa.

Ten se prohání po soutěžních tratích již od roku 1993. V posledních letech pravidelně startoval v italském šampionátu s produkčními vozy, na loňské Rallye Sanremo si premiérově vyzkoušel speciál S2000, se kterým skončil 7. absolutně. Po loňské show v Monze však více než osm měsíců pauzíroval kvůli finančním problémům. Až během léta se mu podařilo dotáhnout do zdárného konce jednání se sponzory o účasti v kompletním seriálu C.I.R. 2010 s vozem S2000, návdavkem si k tomu přidal vybrané starty v letošním mistrovství. Právě v těchto chvílích bojuje za volantem Peugeotu 207 S2000 na Rally Alpi Orientali.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist