www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2009

Se Solbergy bude spolupracovat i PG Andersson?

3. září 2009 • 15:00

Zatím co světem kolují informace o spojení bratrské dvojice Solbergů v jeden tým, švédská média vše vidí jinak a spojují Pettera Solberga s Perem Gunnarem Anderssonem. Světový juniorský šampión a absolutní světový šampión by údajně měli startovat v jednom týmu.

„Záleží to na ekonomice,“ říká domácímu tisku švédský jezdec, který by se rád vrátil do vod světového šampionátu. Petter Solberg by získával body do hodnocení v královské kategorii WRC a on by s vozem S2000 soutěžil v produkčním šampionátu.

„Potřebuji dva až tři miliony korun. Doufám, že získám dostatek sponzorů. Spolupráce s Petterem by byla perfektní. Dva mistři světa v jednom týmu, o to by mohli mít sponzoři zájem,“ dodává Andersson.

„Chybí mi MS. Není jisté, čím pojedu, ale pravděpodobně půjde o Peugeot či Škodu. To jsou nyní nejlepší vozy S2000,“ říká Per Gunnar Andersson, který by se mohl objevit už ve Švédsku.

Mimo to stojí za zmínku, že si Petter Solberg dnes otestoval Ford Focus WRC 08, který mu nabízí M-Sport pro poslední dvě soutěže sezony, Katalánskou a Britskou rally.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist