www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2009

Petter Solberg: V pátek ráno chci mít jasno

4. září 2009 • 08:00

Norský pilot Petter Solberg doufá, že konečné rozhodnutí o voze, se kterým se postaví na start dvou závěrečných podniků letošního seriálu mistrovství světa, padne již v průběhu pátečního dopoledne. Při testu Fordu, který se v tomto týdnu uskutečnil ve Skotsku, tak dostal Solberg možnost přímého srovnání s konkurenčním Citroënem C4 WRC, který si měl možnost vyzkoušet dříve.

„Je velmi těžké se rozhodnout. Oba vozy jsou dobré, ale mají samozřejmě i nevýhody. Je to jedno z nejtěžších rozhodnutí, jaké jsem kdy musel řešit,“ říká Petter. „Je nutné projednat ještě hodně detailů a musím si ještě promluvit s oběma managery týmů Ford a Citroën. Vzhledem k tomu, že jsou v Austrálii, budu muset ještě pár hodin počkat, než se s nimi spojím, ale doufám, že v pátek ráno bude jasno,“ věří.

„Není to jen o tom zase vyhrávat, celé to také vede k myšlenkám pro následující ročník. V důsledku může toto rozhodnutí nepříznivě ovlivnit průběh letošní sezony pro jednu ze značek,“ doplňuje Solberg, který tak nepřímo naznačil, že s vybraným vozem bude startovat i v sezoně následující.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist