www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2009

Solbergova nová "hračka" už má barvy

9. září 2009 • 01:00

Peter Solberg včera představil design svého nového závodního náčiní, se kterým se poprvé ukáže na blížící se Rally Catalunya. Po stařičké Xsaře WRC, se kterou v letošní sezoně mistrovství světa jako mušketýr čelil armádě nejnovějších focusů a cé-čtyřek, nyní i on přesedá do vozu, který dokázal dovézt multišampióna Loeba ke dvěma posledním z dlouhé řady jeho titulů mistra světa.

Norský jezdec se v posledních týdnech postaral o pořádnou porci rozruchu. Po několika měsících strávených v letité a narychlo sehnané klientské Xsaře WRC se totiž rozhodl sáhnout po modernější technice, která by mu umožnila bojovat s většími šancemi o své místo na světové scéně. Způsobil tak menší mobilizaci jak u manažerských týmů Citroënu, tak u konkurenčního Fordu. Nejde zde totiž jen o samotný byznys plynoucí z pronájmu vozu, ale i o taktické hrátky, které zejména v posledních dvou sezónách možná až příliš charakterizují současné mistrovství světa.

Tým někdejšího dlouholetého jezdce tovární stáje Subaru, která se na začátku letošní sezony ze dne na den stáhla ze světového rallysportu, si těsně před startem nedávné Rally Australia nakonec nový vůz vybral – a je to Citroën C4 WRC. Klíčové byly nejen podmínky pro poslední dva podniky letošního MS – španělskou Catalunyu a britský Wales, ale rovněž pro další účast v kompletním seriálu mistrovství světa 2010. Zatím se neví, zda bude Solberg v příští sezoně v MS pokračovat na čistě soukromé bázi, nebo zda jej Citroën angažuje na bodovaný post v některém ze svých oficiálních týmů. V tuto chvíli je ale jasné jedno – Mr. Hollywood může francouzské stáji pomoci už brzy s taktickým bržděním konkurenčních jezdců od Fordu.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist