www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

Kalendář IRC 2010 nabírá jasnějších obrysů

2. října 2009 • 10:00

Přestože bude kalendář Intercontinental Rally Challenge 2010 oficiálně oznámen až 12. října v Monacu, již dnes je k dispozici návrh, ze kterého by se mělo rekrutovat dvanáct soutěží.

Obdobně jako v letošním roce, také následující sezóna bude zahájena lednovou Rallye Monte Carlo, opět za doprovodu přímých přenosů prostřednictvím Eurosportu. Začátek jara se začíná stávat dominancí Jižní Ameriky. Premiéra v Brazílii při Rally Curitiba dopadla dobře, pro snížení nákladů a zvětšení atraktivity přibude jako dvojzávod také podnik v Argentině.

Sata Rally Acores pro letošní rok 'nahradila' Rallye de Portugal v kalendáři IRC a ihned zaujala všechny fanoušky nádhernou přírodou i zrádnými šotolinovými tratěmi. Protože bude Portugalská soutěž v MS i pro rok 2010, nic nebrání návratu seriálu IRC na portugalské souostroví v Atlantiku.

Teprve v červnu se posádky vrátí zpět na evropské území. Přestože již podruhé visel nad Ypres Westhoek Rally damoklův meč, i v roce 2010 má místo jisté. V červencovém termínu se tradičně jezdívala Rally Russia, ta však bude v nadcházející sezóně chybět, stejně jako Safari Rally. Šampionát tak bude pokračovat opět na portugalském území, tentokráte na asfaltové Rali Vinho Madeira. O tři týdny později pak výkvět soutěžního sportu zamíří do Zlína na jubilejní čtyřicátý ročník Barum Czech Rally Zlín.

Také v září se dočkáme tradičních evropských podniků. Zatímco Rally Príncipe de Asturias zůstane na asfaltu, Rallye Sanremo plánuje návrat ke klasice - jedné etapě na šotolině v Toskánsku, zbytek soutěže se pak odjede na tradičních asfaltových cestách u Sanrema.

Zbývající tři podniky se pojedou na nezpevněném povrchu. Po letošním neúspěchu dostává druhou šanci Rally Japan, závěr sezóny pak uzavřou závody ve Skotsku a premiérově také na Kypru.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist