www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2009

Loeb: Dani bude v příští sezoně velká hrozba nejen na asfaltu!

7. října 2009 • 06:00

Po skvělém taktickém výkonu o uplynulém víkendu, kdy si druhý pilot týmu Citroën Racing Dani Sordo v klidu dojel pro druhou příčku, vidí průběžný leader mistrovství, Sebastien Loeb, právě jeho jako velkého soupeře do sezony příští. Sordo s týmem prodloužil před Španělskou rally o další rok a bude tak mít možnost i v sezoně 2010 usedat do tovární C4 WRC.

„Dani je výborný týmový kolega. Možná s výjimkou Mikka je Dani ten nejlepší parťák, kterého můžu mít. Od loňského roku určitě zrychlil. Podívejte se na Finsko, kde byl velice rychlý. V průběhu roku byl skvělý, příští sezonu může vyhrát,“ říká Sebastien Loeb na adresu svého španělského kolegy.

Sordo zároveň potvrdil, že s týmem pouhých pár dní před Rally Catalunya prodloužil stávající kontrakt o další rok a bude tak moci pokračovat s týmem, se kterým mohl brázdit světové tratě v posledních třech letech. „Jedná se o jednoroční smlouvu s opcí na konci sezony. Stejně jako dříve, okay, je to za méně, než předtím, ale tak to v současné ekonomické situaci prostě je. Jsem šťastný, že mohu být s týmem i v příštím roce, všechny tam znám a pracují skvěle. Letos jsem se toho zase spoustu naučil, což mi dává do budoucna více sebedůvěry. Myslím, že příští rok budu znovu lepší a samozřejmě budu chtít vyhrávat soutěže,“ říká Dani.

Sorda jako velké nebezpečí vnímá pro následující sezonu i samotný Loeb. „Není divu, když vidíte, jak rychlý byl Dani v Katalánsku, na asfaltu, který zná. Víme, že se v příští sezoně pojedou čtyři asfaltové podniky, což by pro něj mělo být dobré. Ale není to už jen na asfaltu, Dani může být rychlý všude. Bude hrozba,“ předpokládá Francouz.

-pet-; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist