www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

RAC MSA Rally of Scotland ohrožena?

8. října 2009 • 14:00

Po urputném souboji nakonec vybojovali organizátoři RAC MSA Rally of Scotland své místo v kalendáři IRC. Přes velkorysé finanční zázemí a velké plány to však vypadá, že je letošní ročník této soutěže ve vážném ohrožení.

Organizátorům totiž chybí to nejpodstatnější - posádky. Proč tomu tak je? Seriál IRC je rozhodnut ve všech kategoriích (jezdci, značky, 2WD), další z královských podniků na ostrovech - světová Rally GB, se jede již o měsíc dříve. Většina týmů se navíc na konci listopadu soustředí na léčení v sezóně utrpěných ran a na shánění finančních prostředků na další sezónu.

Pořadatelé se rozhodli prodloužit uzávěrku přihlášek až na 16. října, uvidíme, zda to přinese nějaký efekt. Jedinou šancí na přilákání dalších posádek by mohlo byt otevření svého štědrého měšce a finanční pobídnutí k účasti na této šotolinové soutěži. Můžeme se toho od Skotů dočkat?

Podle současných zákulisních informací to vypadá, že tým Kronos nasadí pouze jeden vůz - letošního šampiona IRC Krise Meeka, kterého financuje Peugeot UK. Nicolas Vouilloz i Freddy Loix, kteří spolu mohli bojovat o bronz, budou s největší pravděpodobností ve Skotsku chybět. Totéž se týká i továrního týmu Škoda Motorsport, který dává přednost své domovské Rally Bohemia a následné přípravě na nadcházející sezónu. S největší pravděpodobností neuvidíme ani italský tým Abarth, který se momentálně soustředí prostřednictvím Giandomenica Bassa na zisk titulu mistra Evropy.

Koho kromě Meeka ještě dočkáme? Jistotou by měl být start Guye Wilkse s Protonem Satria Neo S2000, kterého by ve druhém voze mohl doplnit ALister McRae. Svou účast potvrdil i rakouský pilot Franz Wittmann s Mitsubishi Lancer Evo IX. Start na této soutěži zvažuje i aktuálně druhý muž mistrovství Evropy Michal Solowow s Peugeotem 207 S2000.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist