www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2009

Hvězdy WRC podpořily charitativní sbírku pro RB Foundation a MP Fund

11. října 2009 • 16:45

Před Španělskou rally proběhla stejně jako v předešlých letech charitativní akce, při které byly do dražby dány předměty hvězd světa WRC, jichž výtěžek mířil do charitativních fondů Richarda Burnse a Michaela Parka. Akce se koná každoročně již od roku 2004 a letos se podařilo vybrat více prostředků, než kdykoliv předtím.

Mezi nejzajímavější věci, které se podařilo vydražit, patřil přední blatník z Focusu WRC Henninga Solberga z Australeské rally (300 liber), boty Pettera Solberga, které používal při nedávno odjetých soutěžích ve Finsku a Polsku (180 liber), rukavice vítězného Jari-Matti Latvaly z Rally d’Italia (100 liber) nebo VIP vstup do zázemí Citroënu včetně večeře se členy týmu (210 liber).

„Stále nám přibývají věci do aukce a některé peníze se musí ještě připočítat, ale zatím to vypadá, že překonáme předešlé roky s výsledkem něco málo přes 5000 liber, za což jsme všichni s přihlédnutím k současné recesi rádi,“ prozradil ještě před koncem organizátor akce David Hutchinson. „Hlavní věcí ovšem je, že se podařilo připomenou RBF/MPF hodně lidem, pro fanoušky rally je to skvělá příležitost vyjádřit touto cestou své sympatie.“

-pet-; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
11.10.2009 17:06
PetrWRC
Víc o RB Foundation najdete na odkaz na www.richardburnsfoundation.com
toplist