www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

Oficiálně: Posádky týmu Peugeot Belux se ve Skotsku neobjeví

12. října 2009 • 06:00

To, o čem se již nějaký čas neoficiálně mluvilo, je nyní oficiálně potvrzeno. Belgický Peugeot se po zhodnocení pozic svých pilotů rozhodl nenasadit své posádky do závěrečné soutěže Intercontinental Rally Challenge, kterou bude třetí listopadový víkend Skotská rally. Soutěž tak přišla o Freddy Loixe a Nicolase Vouilloze, na start se tak s Peugeoty 207 S2000 týmu Kronos postaví pouze Kris Meeke a vítěz projektu BFGoodrich.

„Naše posádky se IRC účastní od roku 2008,“ říká boss Kronosu Marc van Dalen. „V letošní sezoně byly opět velmi konkurenceschopné a hrály hlavní roli při zisku titulu v šampionátu značek pro Peugeot. Freddy a Nico jsou v současné době na třetí a čtvrté příčce v hodnocení jezdců bez šance na zlepšení v závěrečné soutěži,“ shrnuje současnou situaci.

Tento fakt je tak příčinou odvolání startu obou posádek Peugeot Belgium-Luxembourg na posledním kole série, listopadové Skotské rally. „Letos nebyly okolnosti nakloněny na stranu našich jezdců,“ pokračuje Stephen le Geuvel, generální ředitel Peugeot Belgium-Luxembourg. „V loňském roce měli Freddy a Nicolas skvělý rok, letos to ale nešlo tak, jak by mělo – to jsou ale závody! Pokud jde o titul ve značkách, můžeme říct mise splněna. Peugeot získal třetí korunku v řadě a naše posádky na tom mají velký podíl. Je nám líto, že nemůžeme letos zajistit Freddymu a Nicolasovi ještě jednu možnost soutěžit v IRC a děkujeme za jejich tvrdou práci a zapálení,“ končí.

-pet-; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist