www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

Monte Carlo 2010: revoluce v televizním vysílání z rally

14. října 2009 • 17:05

Promotérská společnost Eurosport Evnents a Automobile Club de Monaco se v minulých dnech dohodly na plánu televizních přenosů z legendární Rallye Monte Carlo. A jde opravdu o velkolepou věc – živě mají být přenášeny bez výjimky všechny rychlostní zkoušky, což z této rally dělá podnik s historicky největším rozsahem televizních přenosů.

Vysílání z rychlostních zkoušek Rallye Monte Carlo bude mít celkem čtrnáct hodin. Dosud nevídaná televizní show, obsahující i záběry z legendárního nočního průjezdu průsmykem Col de Turini, nabídne řadu obrázků ze statických kamer či vrtulníků a rovněž živě přenášené onboard záběry ze závodních vozů.

Soutěž už od roku 1911 konaná ve francouzských Alpách si své jméno vydobyla díky náročným a nevyzpytatelným podmínkám na trati, na které se i během jednoho testu mohou vystřídat suché asfalty s vlhkými pasážemi či úseky kompletně pokrytými sněhem a ledem. Ostrým kontrastem je pak teplé počasí v zázemí umístěném v centru luxusního Monackého knížectví.

Inovativní cesta televizních přenosů má podtrhnout prestiž nejstarší rally světa, která bude v roce 2010 opět otevírat seriál Intercontinental Rally Challenge. Rekordní množství záběrů budou moci sledovat diváci na celém světě pomocí kanálů Eurosport, Eurosport 2 a Eurosport Asia-Pacific, doplněných o zpravodajství na EurosportNews a webových stránkách Eurosportu.

Géraldine Filiol, ředitel Eurosport Events, řekl: „Je to velká premiéra v rally, která bude bonbónkem pro miliony diváků po celém světě. Jsme velice rádi, že sezonu 2010 opět otevřeme v Monte Carlu. Na co se fanoušci mohou těšit, je nepřetržité sledování Rally Monte Carlo v průběhu všech tří dnů. Hlavním cílem je nastartovat novou éru v rally a nastavit nové standardy pro tento sport ve spojení s televizním vysílání.“

Rene Isoart, hlavní sekretář ACM, k tomu doplnil: „S příchodem IRC se nám podařilo naši rally vrátit k samotným kořenům, kdy šlo o překonání nástrah trati jak profesionálními, tak amatérskými piloty. To pro nás hraje velkou roli. Díky neuvěřitelné porci televizního vysílání, která se na další ročník plánuje, se jistě dočkáme další povedené rally, o kterou projeví zájem jak řada závodních posádek, ale také fanoušků, vše navíc bude doplněno o fantastické záběry, o jejichž kvaitě jsme se mohli přesvědčit už letos v lednu.“

Základní schéma přenosů z Rallye Monte Carlo 2010

Středa 20. ledna: 4 RZ živě

Čtvrtek 21. ledna: 6 RZ živě

Pátek 22. ledna: 4 RZ živě

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
15.10.2009 22:06
Karbonyl - moderátor
No právě. Navíc v teple, pěkně u kávičky a štrůdlu :-D
15.10.2009 13:56
John - moderátor
Tak teď nevím, co s tím. Jestli jet osobně, nebo sedět na zadku u placky :-)
14.10.2009 20:26
ifi
To bude masakr !!! Go Škoda Go!!!
14.10.2009 18:12
MichaelD
Tak to je luxusní zpráva!
toplist