www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

Honda si brousí zuby na celkové stříbro

21. října 2009 • 11:30

Seriál Intercontinental Rally Challenge míří do svého finále. Od italského Sanrema už je jasno o titulech mezi jezdi i značkami nejen v hlavní klasifikaci, ale i v doplňkovém 2WD Cupu, rozhodnuto ovšem ještě není na dalších příčkách. To se týká i japonské Hondy, která má mezi značkami našlápnuto na celkové stříbro.

Honda aktuálně ztrácí pouhé dva body na Abarth, který je jedinou překážkou v cestě ke konečnému druhému místu. Vítězný Peugeot již má sice titul jistý, pokoření italského výrobce by ale na posledním dílu letošního IRC ve Skotsku nemělo být problémem. Již v okolí Sanrema měla Honda důvod k radosti, když domácí jezdec Sandro Sottile dokázal vyhrát svou kategorii (celkově skončil na 17. místě), zatímco maďarský pilot Lászlo Vizin dojel šestý.

Právě maďarský kontingent by měl být jedním ze strůjců konečného úspěchu japonské značky. Do Skotska se totiž chystá opět Vizin, jenž letos absolvoval už několik evropských podniků IRC, navíc jej doplní jeho krajané János Puskadi a Ferenc Lévai. S civicem třídy N3 se na start postaví rovněž Estonec Kaspar Koitla, jenž i se starším a slabším modelem dokázal suverénně vyhrát kategorii dvoukolek na Rally Russia.

Alessandro Mariani, šéf společnosti JAS Motosport, jež se zabývá výbojem a stavbou závodních Civiců Type R R3, k blížícímu se podniku dodává: „Opět se ukázalo, jak jsou naše vozy rychlé a spolehlivé. Přestože jsme na rozdíl od minulých sezon letos neměli v IRC pravidelné zástupce, podařilo se nám dostat do situace, kdy bojujeme o celkové druhé místo mezi značkami v IRC 2WD Cupu, což je výborné. Nyní zbývá poslední krok, doufám, že se to podaří.“

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist