www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

Al Attiyah míří do IRC

31. října 2009 • 16:55

Nasser Al Attyiah míří na novou půdu – po dlouhých letech v produkčním seriálu MS a v regionálním FIA mistrovství Blízkého východu . Katařan chce v příštím roce absolvovat mimo jiné program vybraných podniků IRC. Zatím není jasné, s jakým vozem, ve hře je ovšem údajně i česká Škoda.

Mistr světa produkčních vozů z roku 2006 ale přeci jen i nadále bude upřednostňovat seriály PCWRC a MERC. Takže je jisté, že se neobjeví na zahajovacím podniku IRC 2010, led(n)ovém Monte Carlu, které koliduje právě s katařanovou domácí soutěží. Zahajení sezony v Intercontinental Rally Challenge 2010 si tak patrně odbude až na šotolině v jihoamerické Brazílii.

„IRC na mě působí velice dobrým dojmem, je to zajímavý seriál. Zatím jsem se ale nerozhodl o mém přesném programu v příštím roce,“ říká Al Attiyah. „V kalendáři jsou zajímavé podniky, některé z nich už znám ze seriálu mistrovství světa.“

Celkový debut katarského pilota v IRC se ale odehraje mnohem dřív, už zanedlouho na Skotské rally, která letošní kalendář tohoto seriálu uzavírá.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist