www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2009

Räikkönen končí v F1 - chystá se do rally?

18. listopadu 2009 • 23:20

Jednání mezi Kimim Räikkönenem a stájí McLaren ohledně sezony 2010 ztroskotalo a tak se finskému šampiónu otevírají nové možnosti. Jeho manažer, David Robertson totiž nastínil BBC, že by se mohl příští sezonu objevovat třicetiletý Fin na tratích světového šampionátu v rally a to na úkor Formule 1, kde se mu nejspíše nepodaří sehnat pro příští sezonu angažmá.

Kimi Räikkönen je všeobecně známý jako fanoušek rally a i jako kvalitní jezdec se prezentoval při svém debutu při domácí Neste Oil Rally Filnad, kde sice se svým Fiatem Grande Punto S2000 nedokončil po nehodě na devatenácté rychlostní zkoušce, patnácté místo v průběžném pořadí před nehodou bylo nicméně bylo velmi kvalitním výkonem.

Räikkönen měl ohledně pokračování v F1 pro příští sezonu jediný požadavek - McLaren nebo nic. Z jednání nakonec vyplynulo, že se bud muset spokojit spíše s druhou variantou. Pokud by Kimi by v příští sezoně opravdu přestoupil do rally, rád by opět spolupracoval s Kajem Lindstromem, svým stávajícím spolujezdcem. Informace ohledně možných startů s Citroënem C4 WRC odmítl komentovat. Je však teoreticky možné, že se Räikkönen pokusí dohodnout se stájí Mercedes na pokračování ve formuli 1.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist