www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2009

Kimi Räikkönen blízko dohodě s Citroënem

27. listopadu 2009 • 17:40

Mistr světa Formule 1 z roku 2007, Kimi Räikkönen, s největší pravděpodobností zakotví v rally. Kontrakt zatím nebyl podepsán, avšak zdroj blízký finskému jezdci hovoří o tom, že již jen několik málo detailů zbývá k doladění smlouvy, podle které by doposud hlavně okruhový jezdec měl absolvovat program všech třinácti závodů MS 2010 s Citroënem C4 WRC.

Räikkönenův rallyový program by měl být z největší části financován společností Red Bull, která patří mezi jeho osobní sponzory a jež je už druhým rokem rovněž hlavním partnerem tovární stáje Citroën Racing. Přestup z okruhů na rychlostní zkoušky Fin připravuje poté, co se nedohodl s formulovou stájí McLaren na programu v roce 2010; v souvislosti s tím oznámil, že do F1 se nevrátí dřív, než v roce 2011.

Doposud jedinou Kimiho zkušeností s MS byl start na letošní domácí Neste Oil Rally Finland, které se zúčastnil se svým privátním Abarthem Grande Punto S2000. Přestože jej v průběhu soutěže trápil motor a v poslední etapě navíc havaroval z průběžného patnáctého místa, svým výkonem nadchnul řadu fanoušků i odborníků. Je otázkou, jak se mu povede s vozem WRC, nicméně pokud ona očekávaná smlouva skutečně vejde v platnost, bude mít Räikkönen k dispozici to nejlepší zázemí. Vždyť od koho jiného lépe čerpat zkušenosti, než od šestinásobného mistra světa v rally Sébastiena Loeba?

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist