www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2009

Kromě Ponse nejspíš přejde na Fiestu S2000 i Vallejo

30. listopadu 2009 • 01:00

Již dříve anoncoval bývalý spolujezdec Carlose Sainze Luis Moya přestup ke stáji Nupel Rally Team s cílem dostat jej na výsluní světových soutěží. O účasti Xevi Ponse v mistrovství světa 2010 nebylo pochyb, v minulých dnech byl navíc definitivně potvrzen i soutěžní vůz.

Stáj Nupel Rally Team vznikla teprve před dvěma lety, už nyní patří k nejvýznamnějším v celém Španělsku. Místní multimiliardář Jorge Dorrigo prostřednictvím farmaceutické společnosti Nupel napumpoval do stáje obrovské množství finančních prostředků, pro Sergia Valleja zakoupil Porsche z okruhové série Supercars a nechal jej přestavět do automobilových soutěží a následně jej zlegalizovat.

Domácí šampionát Nupel opanoval, nyní je potřeba jít o krok dál. „Pro automobilové soutěže bude stěžejní rok 2011, kdy budou zakázané vozy WRC. Zatím není úplně jasné, co je nahradí. Vzhledem k aktuální situaci je téměř jisté, že to bude něco na bázi vozů S2000. Proto jsme se pro následující ročník rozhodli naplánovat pro Ponse start ve WRC Cupu, jako přípravu na plný vstup našeho týmu v roce 2011,“ prozradil týmový manažer Luis Moya.

Xevi Pons by měl startovat s brzo homologovaným Fordem Fiesta S2000 na sedmi soutěžích nově vypsaného poháru pro vozy S2000 při mistrovství světa. Tým Nupel však chce zůstat i na domácích tratích. Letošním šampionem se stal Sergio Vallejo se 'superpohárovým' Porsche, v tomto autě jej však s největší pravděpodobností již neuvidíme. Sám pilot chtěl přestoupit do Mitsubishi Lancer Evo X dle speciálních španělských předpisů, možná to však bude jinak.

„Já osobně bych nejraději viděl Valleja i nadále v Porsche, z marketingového hlediska je to skvělá kombinace. Nejspíše to ale vypadá, že letošní vítězný exemplář poputuje do Belgie. Vzhledem k začínající spolupráci s týmem Ford zvažujeme, že by i Sergio usedl do Fiesty S2000. Kromě toho i naše nová mladá naděje, Alvaro Muňiz, pojede s Fordem Fiesta R2,“ dodal na závěr Luis Moya.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist