www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2009

Bernardo Sousa v MS 2010 s fiestou

1. prosince 2009 • 16:40

Bernardo Sousa bude dalším jezdcem ve WRC Cupu, který se objeví v roce 2010 na světových tratích s Fiestou S2000. Tuto zprávu tento týden oznámila jak portugalská média, tak sám jezdec na Facebooku. Sousa bude již třetím jezdcem nově vzniklého WRC Cupu, který se s tímto vozem bude prát o historicky první titul v nově vypsaném poháru.

Po zkušenostech s vozem Fiat Grande Punto S2000, který je nyní již na ústupu, přesedlá mladý Portugalec na speciál z dílen M-Sportu, který v kategorii S2000 způsobil hotový boom. Vývoj speciálu od Abarthu se již dávno zastavil a italský tým je již minulostí, zatímco nově představená Fiesta S2000, debutující na Skotské Rally, nemá nouzi o zájemce a je již téměř jistotu, že v příštím roce bude jedním z hlavních oponentů Škody Fabie S2000 a Peugeotu 207 S2000.

„Tento šampionát byl vytvořen k lepšímu souboji pilotů S2000. Jsem moc rád, že se mi pro příští sezonu podařilo zajistit Fiestu S2000. Jedná se o relativně syrové auto, ale ukázalo, že je už hodně konkurenceschopné,“ říká Sousa.

„Bude to má tětí sezona ve světovém šampionátu. Navzdory svému mladému věku jsem přesvědčen, že to bude technicky a personálně nejlépe zajištěná sezona, co jsem zažil. Zvláště po zklamání v té letošní,“ dodává a již nyní plánuje svou program na sezonu 2010, který by měl obsahovat soutěže ve Švédsku, Jordánsku, Portugalsku, Německu, Francii, Japonsku a na závěr sezony ve Walesu.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist