www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

Oficiálně: Hirvonen s Fiestou S2000 na startu Monte Carla!

4. prosince 2009 • 20:30

To, o čem se již delší dobu spekulovalo se po dnešním dnu stává skutečností. Šéf týmu M-Sport, který v současné době tvrdě pracuje na novém přírůstku do rodiny nesoucí jméno S2000, Fiestě S2000, oficiálně potvrdil nasazení jedničky továrního týmu, Mikko Hirvonena, do legendární Rallye Monte Carlo, která stejně jako v letošním roce otevře šampionát IRC.

„Fiesta S2000 vypadá výborně a má i fantastický zvuk,“ říká po prvních dnech testů Hirvonen. „Je skvělé s ním konečně jet, být součástí vývoje úplně nového auta a byl jsem překvapen, jak rychle jsem si na něj zvykl. Byl jsem ohromen nastavením a podvozkem, což mi umožnilo okamžitě tvrdě tlačit. Podmínky jsou tady ve Francii obtížné, ale i s měnící se přilnavostí jsem měl možnost toho hodně najet. Výborně se mi pracuje s Cristianem Loriauxem a celým týmem, který k celému projektu přistupuje hodně pozitivně.“

„V Monte Carlu jsem startoval už pětkrát, takže mám představu o tratích a podmínkách. Mezi závěrečnou soutěží letošní sezony a prvním podnikem nové jsou téměř čtyři měsíce, a tak to pro mě bude ideální možnost, jak se vrátit do soutěžního tempa,“ končí Mikko.

„Ford je dlouho spojen s Monte Carlem, kde jsme v roce 2006 dokázali s Marcusem Grönholmem a Focusem WRC zvítězit. Je to stále legendární podnik, který divákům poskytne možnost vidět Fiestu S2000 ve srovnání s konkurencí na klasických vložkách, jakou je například Col de Turini. Ostrá soutěž je opravdovou výzvou pro každé nové auto a Mikkova zpětná vazba ukáže, jestli jde náš vývojový program tím správným směrem,“ doplňuje boss M-Sportu, Malcom Wilson.

Nasazení Hirvonena vidí jako skvělý tah i šéf Ford Motorsport, Quinn Gerard. „Sezona WRC 2010 začíná téměř o měsíc později než obvykle, takže Rallye Monte Carlo umožní Mikkovi rozjet se,“ vysvětluje. „Je to skvělá příležitost k testu. Na tratích najdete jak suchý asflat, tak sníh a led. V roce 2010 se jedou čtyři asfaltové soutěže, takže to dá Mikkovi cenné zkušenosti na tomto povrchu. V případě, že bude panovat čistě zimní počasí, bude to i dobrá generálka pro úvodní soutěž ve Švédsku,“ končí.

Kompletní fotogalerie z tesů [Alexandre Begot]

Videa z tesů Fiesty S2000 - Ardéche

-pet- ; AutoSport.CZ ; Foto Alexandre Begot (www.rally-news.fr)
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
05.12.2009 00:35
slonikyta
jde z toho strach.... bojim, bojim, bojim...
toplist