www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2009

Nicholai Georgiou zkompletoval pětici jezdců PSD 2010

7. prosince 2009 • 09:55

Libanonský jezdec Nicholai Georgiou se o uplynulém víkendu na Dubai Int. Rally stal vítězem Pirelli Star Driver Shootout v rámci blízkovýchodního mistrovství FIA. Je tak už známá kompletní pětka pilotů, kteří se žlutými vozy mitsubishi pojedou v příští sezoně šest vybraných závodů MS. Jsou v ní kromě Geirgioua také Estonec Ott Tänak, Alex Raschi ze San Marina, Peter Horsey z Keni a Novozélanďan Haydon Paddon.

Jediným potenciálním konkurentem šestadvacetiletého Libanonce byl Meshari Al-Thafiri z Kuvaitu, který o své šance ale přišel prakticky hned v úvodu dubajské soutěže. Kvůli technickým problémům jeho Mitsubishi Lancer Evo IX skončila už RZ 1 dvacetiminutovou ztrátou, což znamenalo propad na samotný chvost startovního pole, zatímco Georgiou zde byl devátý nejrychlejší. Al-Thafiri ještě dojel na start RZ 2, avšak tam jeho pouť definitivně skončila. Kuvajťan musel odstoupit, do soutěže už se nevrátil ani v rámci SupeRally. Od té chvíle měl Georgiou jasný úkol – dojet v v poklidu do cíle.

Výběr jezdce byl podobně jako v australském kole postaven na výsledcích jednotlivých RZ na Dubai Int. Rally. Georgiou ztratil soupeř hned zkraje a tedy nemusel nikam spěchat. Soutěž dokončil na jedenáctém místě celkově, přesto byl s výsledkem spokojen. „Je to skvělý pocit, uspět v programu PSD. Už loni jsem k tomu měl velice blízko, letos to konečně vyšlo. V závěru soutěže už jsem jel velice opatrně, poslouchal jsem všechny zvuky, jestli je auto v pořádku, a za každou cenu jsem chtěl dojet do cíle.“

Nicholai Georgiou má za sebou čtyři roky působení v rally. Poslední dva strávil v mezinárodním seriálu FIA Middle East Rally Championship, letošní sezonu zakončil na celkovém čtvrtém místě. Pomalu se tak vydává ve šlépějích svého otce Tonyho, který se FIA MERC účastnil v dřívějších dobách.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist