www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

Francois Duval bude testovat Proton Satria Neo S2000

7. prosince 2009 • 14:30

Tovární tým Protonu letos při startech v Evropě sázel na Guye Wilkse, ten však těsně před koncem sezóny přestoupil ke značce Škoda. Tým MEM provozující malajské speciály má v plánu na nadcházející sezónu starty v IRC se dvěma vozy. A je jim jasné, že pokud chtějí uspět, musí do svých speciálů usadit kvalitní piloty.

Téměř jisté angažmá má Alister McRae, který s vozem startoval již několikrát a na Rally Scotland vybojoval stříbrnou příčku. Alister však bude s největší pravděpodobností startovat v Asijsko-pacifickém mistrovství a kombinace startů s IRC by byla hodně náročná.

V následujících dvou týdnech se uskuteční týmové testování, ve kterém by si měli vyzkoušet sedadlo Protonu někteří piloti, kteří připadají v úvahu pro start na Rallye Monte Carlo či dalších závodech. Zatím nebylo rozhodnuto, zda stáj nasadí jednoho jezdce jako týmovou jedničku s tím, že by druhým jezdcem byl pro každý závod někdo jiný či bude stabilní dvojice.

A kdo se těchto testů zúčastní? Tým i lidé kolem se snaží tyto informace příliš nepublikovat, leč několik jmen již na veřejnost prosáklo. Svezení s Protonem si vyzkouší Nicolas Vouilloz, který skončil ve stáji Kronos Racing, Toni Gardemeister, který vloni bojoval na Monte Carlu za volantem Fiatu Punto S2000 o stupně vítězů. Hodně daleko je v jednáních i manažer velmi rychlého, ale nepříliš spolehlivého Francoise Duvala.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist