www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2009

Ceny Autosport Awards rozděleny

8. prosince 2009 • 13:30

Konec roku vždy patří k období hodnocení a předávání cen těm nejlepším a to nejen na naší scéně, ale i na světové. Jedním z oceněných je Mikko Hirvonen, který v prestižní anketě Autosport Awards zvítězil a získal ocenění nejlepšího jezdce rally sezony. Finská jednička týmu Ford celou sezonu bojovala se Sébastienem Loebem, který nakonec mistrovský titul získal o pouhý jeden bod. I přesto je ale Hirvonenův výkon velmi solidní a tento rok ukázal, že se s pozicí týmové jedničky vyrovnává závod od závodu lépe a lépe.

„Určitě vám je jasné, jak bylo nepříjemné přijít o titul o jeden bod. Na poslední zkoušce Wales Rally GB jsem na nic dobrého nemyslel. Byla to dobrá sezona a díky tomu, že jsem prohrál jen o bod, tak chci příští rok titul ještě víc,“ říká Hirvonen.

O něco více neočekávaný výsledek měla kategorie Rookie of the Year, která je oceněním pro nejlepšího nováčka, jenž v sezoně příjemně překvapil. Triumf třicetiletého Krise Meeka je pro všechny asi překvapením a to hlavně díku jeho již poměrně bohatým jezdeckým zkušenostem. Jezdcem roku bez ohledu na disciplínu se stal Jenson Button.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist