www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

Simon Evans si vyzkoušel Peugeot 207 S2000

8. prosince 2009 • 14:30

Jak jsme psali již před týdnem, australský multišampion Simon Evans si byl v minulých dnech vyzkoušet ve Francii vůz Peugeot 207 S2000, se kterým by rád naskočil v nadcházející sezóně do seriálu Intercontinental Rally Challenge.

Simon Evans s vozem S2000 nestartoval více než 10 měsíců, letošní australský titul totiž nevybojoval za volantem obvyklé Corolly S2000, ale po ukončení podpory od Toyoty přesedl do produkčního Lanceru Evo IX. Protože se testy podařilo dohodnout na poslední chvíli, nebylo příliš času na adapaci.

Australský jezdec si na šestikilometrovém úseku v Clermont-Ferrnad vyzkoušel speciál, se kterým v letošním roce startoval Stéphane Sarrazin na Rallye Monte Carlo a Rallye du Var, Nicolas Vouilloz jej na Rallye des Monts Dômes zkoušel jako možný vůz pro nadcházející sezónu IRC.

V té době byl již vůz v dílnách francouzského týmu 2C - Combronde Compétition, který se dosud staral výhradně o speciály WRC, s nimiž dosahovali vynikajících úspěchů Alex Bengué či Patrick Henry.

„Byla to skutečně vynikající zkušenost. Celý tým fungoval fantasticky, totéž se dá říct o autě. Byl to bezpochyby nejlepší speciál, jaký jsem kdy řídil. Pořád jsem byl schopen zrychlovat, ale za volantem jsem se cítil skutečně komfortně. Vše probíhalo podle mých představ - přestože nemám zkušenosti a jezdil jsem na maximálně na devadesát procent, bylo to hodně rychlé a nedělal jsem chyby,“ neskrýval nadšení Australan.

Jak ho vůbec napadla účast v seriálu IRC? „Australský šampionát jsem vyhrál už třikrát, potřebuju novou motivaci. Nikdy jsem nestartoval na pořádné zahraniční soutěži, nyní nastal čas to změnit. Tým navíc projevil zájem na mých startech v IRC, což mi dodalo další entusiasmus. Navíc mám z týmu špičkovou odezvu, vždyť tam pracují bývalí specialisté věnující se celý život soutěžním Peugeotům. Poté, co jsem měl možnost si to zkusit, jsem absolutně nadšený a jsem pevně přesvědčený, že chci startovat v IRC,“ dodal na závěr Evans.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist