www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2009

Rallye Deutschland bude delší

9. prosince 2009 • 01:00

Německá Rallye Deutschland se v sezóně 2010 vrátí po jednoroční pauze zpět do kalendáře mistrovství světa v automobilových soutěžích. Pro soutěžící si pak přichystá překvapení v podobě nejen celkové délky závodu, ale také nejdelší rychlostní zkoušku celého šampionátu.

ADAC Rallye Deutschland se pojede ve dnech 19.-22. srpna 2010, centrum bude tradičně ve městečku Trier na západě Německa. Největším překvapením pro fanoušky i závodníky bude rychlostní zkouška ve vojenském prostoru Baumholder, která bude měřit téměř neuvěřitelných 48 kilometrů. Celková délka tratě rychlostních testů pak naroste na 420 kilometrů.

„Využili jsme úprav v předpisech, takže naše soutěž bude opět třídenní. První den zamíří soutěžní vozy do vinic nad řekou Moselou, druhý se bude konat ve vojenském prostoru Baumholder a v severním Sársku, závěrečný den se vrátí do povodí Mosely, které bude okořeněné již tradiční diváckou zkouškou přímo v Trieru,“ popsal základní charakteristiku tratě ředitel soutěže Armin Kohl.

„Pro diváky jsme si připravili dva bonbónky. Tím prvním bude 48 km dlouhá zkouška v Baumholderu, což je dle našich propočtů nejdelší test v celém seriálu mistrovství světa. Druhým bude zbrusu nová rychlostní Hermeskeil. Tento úsek pojedeme v sobotu a má řadu míst ideálních pro diváky. V jednu chvíli pojedou posádky kousek i po šotolině, právě zde zřídíme speciální divácké místo,“ dodal Kohl.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist