www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

Procar chce s Croninem pokračovat v IRC

11. prosince 2009 • 09:00

Irský mladíček Keith Cronin si při letošní RAC MSA Rally Scotland poprvé vyzkoušel vůz kategorie S2000. S Fiatem Grande Punto S2000 se příliš nesvezl, když hned na první pořádné zkoušce havaroval a posléze se už jen trápil. Přesto by vzájemná spolupráce mezi ním a týmem Procar mohla pokračovat.

Letošní britský šampion se na Skotské rally moc nepředvedl, hned na úvodním pořádném testu byl více než dvacet minut mimo trať, následující zkoušky do servisu jel s poškozeným vozem. V servisu se vše podařilo opravit, následující učení však nemělo dlouhého trvání, když Cronin zahodil své Punto do lesa definitivně.

I přes toto krátké vystoupení byl šéf týmu Procar Daniele Pelliccioni mile překvapen jeho jízdou a rád by navázal spolupráci i pro sezónu 2010. Rád by ses s třiadvacetiletým pilotem představil alespoň na vybraných závodech Intercontinental Rally Challenge. „Zatím nemáme jasno o naší náplni pro nadcházející sezónu. Samozřejmě se snažíme pokračovat s Abarthem v italském šampionátu a rádi bychom zkusili i něco v IRC. A je šance, že by to mohlo vyjít, možná s Keithem,“ prozradil Pelliccioni.

A jak se na to tváří samotný Cronin? „Chtěl bych řídit S2000, protože tyto auta jsou budoucností automobilových soutěží. Bylo by dobré svézt se na pár závodech IRC, ale všechno záleží na financích,“ prozradil irský pilot.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist