www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2009

Craig Breen vítězem letošní FSTi

11. prosince 2009 • 08:20

Craig Breen prožívá ve svých devatenácti letech úspěšnou sezonu. Letošní šampión, u nás nepříliš sledovaného, Fiesta SportTrophy International si zajistil program na příští sezonu. V rámci FST International Shootout předvedl nejkvalitnější výkon a v příští sezoně bude i nadále pokračovat v barvách „modrého oválu.“ Kromě práce v jednotlivých částech firmy se bude podílet na řízení při PR akcích a v první řadě objede všechny evropské soutěže světového šampionátu s nástupcem Fiesty ST, novým Fordem Fiesta R2.

Mladý Ir vyhrál v této sezoně jak britskou, tak domácí irskou sérii Fiesta Cupu. V rámci Shootoutu se musel vypořádat s patnácti oponenty, které po fyzických a psychických testech musel porazit i na rychlostní zkoušce s „enkovou“ Fiestou. Další zkouškou bylo i vystupování před novináři.

Do závěrečného rozhovoru s Malcolmem Wilsonem postoupil Breen, Němec Patrick Anglade, Mark Donnelly z Irska, Švéd Mattias Wennman a Cedric de Cecco z Belgie. Po prvním dni vedoucí Novozélanďan Ben Jagger se o šanci na vítězství připravil chybou, kdy poslal svůj vůz do stromu.

Breen si v minulých dnech se svým spolujezdcem užil společnost Mikko Hirvonena a jeho lekce s Focusem WRC. Poté následoval společný oběd a diskuze na téma uplynulé sezony.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist