www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

Julien Maurin druhým továrním jezdcem M-Sportu na Rallye Monte Carlo

15. prosince 2009 • 14:00

Francouzský jezdec Julien Maurin se představí na nadcházející Rallye Monte Carlo jako týmová dvojka M-Sportu. Společně s Mikko Hirvonenem tak odbudou oficiální soutěžní premiéru dlouho a s napětím očekávané nové zbraně automobilky Ford - Fiestu S2000.

O Fordy Fiesta S2000 se v poslední době strhl velký zájem, hlavně v souvislosti s poháry při mistrovství světa určeným vozům S2000. Přestože vůz neměl žádný z pilotů ještě možnost vyzkoušet, díky extrémně lákavým finančním pobídkám od M-Sportu se objednávky na tyto soutěžní vozy množí.

Většina vozů bude dodána až během února či března. Přesto se na úvodním podniku seriálu IRC, Rallye Monte Carlo, představí (minimálně) dva speciály Ford Fiesta S2000. Již dříve byl oznámen start Mikko Hirvonena, jehož účast má jasný smysl v odprezentování nového náčiní v co nejlepším možném světle.

Tým však hodlá nasadit do soutěže i druhý vůz. Dlouhou dobu se zvažovalo, že by za jeho volant usedl bývalý mistr světa Marcus Grönholm či aktuální testovací jezdec Fordu a hlavní 'vývojář' Fiesty Markko Märtin, situace je nakonec jiná. Do druhé Fiesty totiž usedne čtyřiadvacetiletý Francouz Julien Maurin.

Maurin v loňském ročníku IRC startoval s téměř všemi zbývajícími vozy kategorie S2000, leč žádný pozitivní dojem svými výkony nezanechal. V domácím šampionátu s Peugeotem či Lancerem Evo IX se mu dařilo trochu lépe, i tak se od něj nedají očekávat velké zázraky. Jeho program na rok 2010 zatím není definován, po absolvování vybraných závodů série Trophée Andros se očekávají jeho starty v kompletním asfaltovém francouzském šampionátu a vybrané závody IRC a mistrovství světa.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist