www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

Sébastien Ogier a Stéphane Sarrazin opět na Rallye Monte Carlo

16. prosince 2009 • 16:00

Stejně jako v loňském ročníku Rallye Monte Carlo, i v tom nadcházejícím se představí silná sestava Peugeot Sportu Sébastien Ogier a Stéphane Sarrazin. Společně se zástupci Kronosu a portugalského Peugeotu budou čelit početné záplavě kvalitních soupeřů a obhajovat loňské pozice.

Sébastien Ogier, který se v loňském roce představil na Rallye Monte Carlo v rámci projektu BF Goodrich Drivers Team, prokázal na svůj věk (i vzhledem k pozdějšímu vývoji sezóny) nebývalou trpělivost a i díky nezbytné dávce štěstí dokázal v jedné z nejslavnějších soutěží světa zvítězit.

To Stéphane Sarrazin je v poslední době převážně okruhový jezdec, společně s Nicolasem Vouillozem se však výrazně podílel a i nadále podílí na vývoji Peugeotu 207 S2000. Na loňském Monte sváděl napínavé souboje o vítězství, leč dlouhý výlet mimo trať na jedné ze čtvrtečních rychlostních zkoušek znamenal konec nadějí. Vydařený závěr jej pak vynesl alespoň na bronzový stupínek. Žádný ze zvažovaných startů v rally se však již nepodařilo uskutečnit a tak se sympatický Francouz soustředil pouze na závody série Le Mans.

Další soutěží těchto pilotů bude právě až lednové Monte Carlo. Přestože ještě nebyla tato zpráva oficiálně potvrzena a jediným 'zveřejněným' zdrojem k této problematice je článek od francouzského bulvárního magazínu Auto Hebdo, je možné jim tentokráte věřit, protože i neoficiální (leč dobře informované) zdroje přímo z Peugeot Sportu hovoří o startu této dvojice jako o jisté věci.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist