www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 30. dubna 2024, Svátek má Blahoslav, zítra Svátek práce

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2009

Kovalainen s Protonem na Arctic Rally?

16. prosince 2009 • 19:00

Heikki Kovalainen, který se stal čerstvou posilou nové stáje formule 1 Lotus, i nadále pošilhává po startu v automobilových soutěžích. Finský pilot by se rád představil na domácí Arctic Lapland Rally. A je šance, že by se tento start mohl uskutečnit s Protonem Satria Neo S2000.

Kovalainen již v listopadu prozradil, že při jednáních o budoucí smlouvě bude trvat na klauzuli, která by mu umožnila starty v automobilových soutěžích. Dohoda se stájí Lotus by mohla být tou správnou branou, na kterou severský jezdec čeká. Lotus je totiž vlastněn malajskou společností Proton...

Osmadvacetiletý rodák z Suomussalmi se v úterý zúčastnil jednání se stájí Lotus přímo v Malajsii. Při té příležitosti požádal své nové zaměstnavatele, zda by se nemohl podívat a usednout do Protonu Satria Neo S2000, se kterým v Asijsko-pacifickém mistrovství startoval Alister McRae.

„Heikki se o naše auto hodně zajímá a bylo by skvělé, pokud bychom mohli společně nějaký start uskutečnit. Právě Arctic Lapland Rally by pro to byla ideální příležitostí. Auto pro něj připravené mít budeme,“ potvrdil šéf stáje MEM Chris Mellors.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist