www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

Bruno Magalhaes testoval na Rallye Monte Carlo

16. prosince 2009 • 19:45

Portugalský šampion Bruno Magalhaes se poctivě připravuje na vstup na mezinárodní scénu. Svou premiéru si odbude v lednu na Rallye Monte Carlo. A právě na tuto soutěž testoval v minulých dnech ve Francouzských Alpách.

Test zorganizoval přímo Peugeot sport v regionu Valloire, kde Bruno se svým spolujezdcem Carlosem Magalhaesem najezdili zhruba 170 ostrých kilometrů za volantem Peugeotu 207 S2000.

„Bylo to poprvé v mém životě, co jsem řídil na sněhu. Troufám si tvrdit, že nám test hodně pomohl. Myslím si, že jsem se na tyto náročné podmínky, které nemají nic společného s tím, co znám z portugalského šampionátu, dokázal adaptovat velice rychle. Ideální také bylo, že jsme měli k dispozici všechny dostupné varianty pneumatik, takže jsme si mohli vyzkoušet, jak se která za daných podmínek chová,“ prozradil Bruno Magalhaes.

Samotní zástupci Peugeot Sportu se zaměřili hlavně na různé varianty nastavení podvozku tak, aby co nejvíce vyhovoval Magalhaesovu naturelu. V závěru dne pak přišlo první vážnější porovnání časů. „V horách byla velká zima kolem -13 stupňů. Jízda na sněhu a ledu se vůbec nedá srovnat s tím, co známe z naší šotoliny nebo asfaltu. Každopádně jsme si vyzkoušeli, že nás čeká hodně náročná soutěž. Navíc bude náročné správně si napsat rozpis, protože při pomalých rychlostech na seznamovacích jízdách to vypadá jinak, než tomu bude při ostrém závodě. Každopádně už se na start hodně těším,“ dodal závěrem Magalhaes.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist