www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2009

Vstoupí Volkswagen do WRC?

17. prosince 2009 • 21:30

Již dlouhou dobu se spekuluje, že by se Volkswagen mohl vrhnout na kolbiště automobilových soutěží. Německá automobilka v těchto dnech oznámila, že se o případném vstupu do WRC v roce 2012 rozhodne v březnu příštího roku.

Šéf VW Motorsport Kris Nissen věří, že Volkswagen je schopen vyvinout soutěžní vůz za 18 měsíců. Stále je však třeba přesvědčit představenstvo automobilky, že je Mistrovství světa v automobilových soutěžích krok správným směrem. „Mistrovství světa na Volkswagen zapůsobilo v mnoha ohledech, ale mohlo by to být ještě lepší. Jednali jsme s FIA i s ostatními automobilkami a máme jasnou představu o nákladech,“ řekl Nissen.

„Rádi bychom, aby se zapojilo více automobilek a počet podniků se výrazně nelišil od současného stavu, ovšem přívitali bychom soutěže s významnou tradicí, jako třeba Rally Monte Carlo. Myslím, že stávající automobilky chtějí totéž. Uskutečnění tohoto záměru je úkolem pro FIA a společnost ISC jakožto promotéra,“ naznačil možné podmínky vstupu šéf VW Motorsport.

Nissen dodal, že Carlos Sainz by se mohl stát případným testovacím jezdcem soutěžního vozu, který má být vyvinut z modelů Golf či Polo, navzdory dosud předpokládaného Scirocca. „Když se Carlos připojil k týmu, udělali jsme veliký krok vpřed. Je stejně dobrým testovacím jezdcem, jako závodníkem. Je to právě on, který by toho při vývoji vozu dokázal nejvíc. Určitě by se toho velmi rád účastnil!“

-W- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist