www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

Johan Heloïse s Top Runem v IRC

18. prosince 2009 • 16:30

Italská stáj Top Run Racing včera oficiálně prozradila, že by se měla představit na vybraných soutěžích nadcházejícího šampionátu Intercontinental Rally Challenge. Týmovou jedničkou se stane pilot z Martiniku Johan Heloïse.

Účast týmu Top Run Racing v IRC je plánována již delší dobu. Na konci září se dokonce uskutečnil test, při kterém z patnácti jezdců vedení týmu vybíralo nejvhodnějšího kandidáta na starty v tomto seriálu. Vítězem se stal překvapivě letošní mistr Martiniku, jednatřicetiletý Johan Heloïse.

Ten tak vymění letošní 'áčkovou' Imprezu za nejnovější verzi Mitsubishi Lancer Evo X. V týmu se zatím hovoří o pětici startů v IRC, přičemž přemiéra by se měla odehrát na lednové Rallye Monte Carlo, následně by měl tým absolvovat i minimálně jeden závod na jihoamerickém kontinentu.

Zatím nejsou k dispozici žádné přesnější informace o programu startů Top Runu, vše záleží i na přáních týmového partnera Pirelli, který se na celém projektu podílí. Kuloáry kolují informace, že by stáj bratrů Agnellů ráda nasadila i druhý soutěžní speciál s Markem Higginsem za volantem.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist