www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2009

Nasser Al Attiyah pojede s Fiestou S2000 SWRC a IRC

18. prosince 2009 • 18:00

Katarský jezdec Nasser Al Attiyah byl v posledních letech v automobilových soutěžích věrný japonské značce Subaru. Pro příští sezónu však pomýšlí na nejvyšší mety a k nim je potřeba vůz kategorie S2000. Po dlouhých jednáních nakonec padla volba na Ford Fiesta S2000.

Al Attiyah letos dosáhl na šestý titul mistra Blízkého východu. Devětatřicetiletý bývalý šampion PCWRC však má vyšší ambice - nejen překonat rekord Mohammeda Bin Sulayema v počtu titulů (14x vítěz MERC), ale také opětovně výrazněji promluvit do mezinárodních šampionátů.

Hned na začátku roku si odbude start na Dakaru, kde pojede v rámci továrního týmu Volkswagen o vítězství. Jak to bude s jeho dalšími starty? „V roce 2010 budeme startovat v seriálech SWRC a IRC. Dlouhou dobu jsme se rozhodovali o našem sportovním náčiní. Jednali jsme i ve škodovce, finální volba nakonec padla na Fiestu,“ prozradil Nasser Al Attiyah.

Přesný program plánovaných soutěží se zatím dolaďuje, půjde o kombinací dálkových závodů s Volkswagenem a vybrané soutěže MERC, SWRC a IRC.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist