www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 30. dubna 2024, Svátek má Blahoslav, zítra Svátek práce

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2009

Honza Černý a Pavel Kohout se loučili se sezónou

18. prosince 2009 • 23:00

Na úplný závěr sezóny se posádka Jan Černý – Pavel Kohout zúčastnila Mikulášské Rally Show ve Slušovicích. „Musím říci, že nám oběma se už stýskalo po závodění a tak jsme byli moc rádi, že přišla nabídka od týmu Defrs. Těšili jsme se na spolupráci s novým týmem a další zkušenost s novým vozem. Již během testu, kterého jsem se před závodem zúčastnil, mi bylo jasné, že se jedná o perfektně připravený vůz, se kterým se dá jet opravdu rychle.“

To Honza Černý ukázal již na první rychlostní zkoušce, tedy divácké superspeciálce, která se jela na dostihovém závodišti ve Slušovicích. Každá posádka zde musela absolvovat čtyři okruhy a vložka sama měřila necelých 9 kilometrů.

Ačkoli se Honza s vozem zatím sžíval, nasadil od začátku velmi rychlé tempo a zároveň dokázal bavit i diváky kolem trati. Již na první rychlostní zkoušce se příbramský mladík ujal vedení ve skupině A, přičemž jediný, kdo se mu dokázal přiblížit, byl v tu chvíli Antonín Novák se Suzuki Swift 1600, který zajel o 4 sekundy horší čas.

Další v pořadí byla velice pěkná, bohužel však trochu krátká, rychlostní zkouška Hvozdná, kterou si fanoušci jistě pamatují jako trať Shakedownu z Barum Rally 2008. Na této vložce byl Honza Černý opět nejrychlejší mezi Áčky, avšak Antonín Novák mu i zde dýchal na záda a byl pomalejší jen o 3 desetiny.

Ve druhé sekci, ve které na posádky opět čekala superspeciálka u dostihovky a rychlostní zkouška Hvozdná, Honza opět ukázal všem soupeřům záda a vítězstvím v obou RZ si tak zajel pro celkové vítězství ve skupině A. „Je třeba říci, že na nás závod působil velmi pozitivním dojmem. Obrovské množství diváků kolem tratí, velmi pěkné rychlostní zkoušky, minimum přejezdů, velmi dobrý přístup pořadatelů a celkově skvělá atmosféra. Touto cestou bychom chtěli organizátory soutěže velice pochválit a poděkovat za skvěle zvládnutou a připravenou soutěž, na kterou se budeme vždy rádi vracet,“ hodnotí závod Honza, který v letošní sezóně patří k nejvytíženějším českým soutěžákům.

„Ze Slušovic jsme odjížděli velice spokojení. Auto fungovalo skvěle a byla velká radost zase po dlouhé době usednout do vozu skupiny A. Doufáme, že jsme naší jízdou alespoň trochu zahřáli diváky kolem tratí a již se nemůžeme dočkat začátku nové sezóny. Samozřejmě děkujeme všem klukům z týmu, kteří pro tento závod připravili skvělý vůz. Také bychom touto cestou chtěli poděkovat všem, kteří nás letos podporovali a pomáhali nám, všem fanouškům a zejména mému tátovi. Chtěli bychom také všem popřát klidné prožití Vánoc a Šťastný Nový rok,“ uzavírá Honza.

www.honzacerny.com
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
18.12.2009 23:49
Mirekfric
Super jízda, kluci!
toplist