www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Intercontinental Rally Challenge 2009

Francois Duval testoval Proton, den poté se zranil

18. prosince 2009 • 23:45

Belgický pilot Francois Duval si ve středu poprvé vyzkoušel Proton Satria Neo S2000, se kterým by se rád představil v nadcházející sezóně Intercontinental Rally Challenge. O den později však zkomplikovalo celou situaci kuriózní zranění.

Společně s Antonem Alenem si Duval vyzkoušel malajský speciál ve velšských lesích. „Musím říct, že jsem byl z auta příjemně překvapený. Na tento vůz jsem se hodně rychle adaptoval a po menších úpravách v nastavení bylo svezení skutečně pozitivní. Jedná se o velice dobrý speciál, hlavně co se týká podvozku. Bude ale potřeba zapracovat na motoru,“ prozradil Duval.

„Francois si vyzkoušel nový vůz a byl s ním skutečně spokojený. Také vedení týmu MEM také neskrývalo spokojenost. Vše je zatím otázkou jednání, ale je velká šance, že bychom se mohli dohodnout,“ řekl Duvalův manažer Alain Penasse.

Celou situaci zkomplikovalo čtvrteční náledí, na kterém bývalý tovární jezdec Fordu či Citroënu uklouzl a přivodil si zlomeninu dvou bederních obratlů. „Je to smůla, ale ta k životu patří. Francois již byl propuštěn do domácího ošetřování. Nejbližší dny ukáží, jak dlouho bude rekonvalescence trvat,“ přidal aktuální informace Penasse.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist