www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 30. dubna 2024, Svátek má Blahoslav, zítra Svátek práce

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2009

Jevgenij Novikov v příštím roce jen v Rusku s Evo X

21. prosince 2009 • 19:30

Ruský talentovaný mladík Jevgenij Novikov si v letošním roce odbyl premiéru v mistrovství světa za volantem Citroënu C4 WRC. Nepříliš vydařená sezóna a vysoká cena za pronájem letošního soutěžního speciálu jsou důvody, proč v nadcházející sezóně uvidíme 'Žeňu' výhradně na domácích tratích.

Devatenáctiletý rodák z Moskvy již dříve prohlásil, že jej v nadcházející sezóně mistrovství světa neuvidíme. V posledních dnech s největší pravděpodobností definitivně padly i šance na jeho starty v seriálu IRC. Jediným kolbištěm, kde se bude v příštím roce bývalý jezdec Citroën Junior Teamu prohánět, bude domácí šampionát.

Pilot, vedle kterého se během uplynulé sezóny vystřídali na sedadle spolujezdce Dale Moscatt a Stéphane Prévot, přijal nabídku od týmu ALM Rally Teamu na starty v ruském šampionátu s Mitsubishi Lancer Evo X. Po vítězství v Ruském poháru 2006 a dvou druhých místěch ve velkém mistrovství tentokráte vstoupí do sezóny s jasným cílem - vybojovat titul mistra Ruska.

„Bohužel, hlavně díky financím se nám nepodařilo dohodnout se na žádných startech v mezinárodních šampionátech. Dostal jsem nabídku od šéfa stáje ALM Racing Team na starty v ruském šampionátu a tu jsem přijal. S Lancerem Evo X jsem dosud ještě nejel, jsem na něj hodně zvědavý. Zatím ještě není znám přesný kalendář mistrovství Ruska, takže ještě nemáme přesné plány, kterých závodů se zúčastníme. Náš cíl je jednoznačný - získat titul,“ řekl Jevgenij Novikov.

Kdo bude jeho spolujezdcem v nadcházející sezóně je zatím otázkou. „Doufám, že obsazení spolujezdce vyřešíme co nejdříve. Stejně tak není úplně vyloučené, že bychom se v zahraničí nemohli na jedné či dvou soutěžích ukázat, abych nevypadl z rytmu, ale momentálně nic konkrétního v plánu není,“ dodal závěrem ruský mladík.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist