www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 30. dubna 2024, Svátek má Blahoslav, zítra Svátek práce

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2009

Pražská tečka za sezónou

23. prosince 2009 • 08:00

Tečkou se vším všudy byl Pražský rallysprint, který Ponďa premiérově absolvoval s vozem nejvyšší specifikace – Škodou Octavia WRC. Po pátečních problémech na stadionové speciálce, kdy Ponďa hledal správné páčky pro opětovné nastartování wrca a problémech v úzkých zatáčkách, které byly způsobeny jeho nezkušeností s tímto autem, to už vypadalo, že si neužije ani sobotu.

Pomohl telefon Petrovi Bryndovi, kterého Ponďa neúmyslně zdržel na stadionu. V sobotu ráno tak na Strahov přijel zase „starý známý Ponďa“, který se těšil na pořádnou rychlostní zkoušku. Hatatitlu na chuchelské dostihové dráze si užívali i otec i syn za volantem – těžko říct, kdo víc :-)

Auto, které vypadalo podle množství bláta jako po rallycrossové rozjížďce přivezli sice na Strahov na prázdnem zadním kole, ale jinak celé a nepoškozené. S o to větším očekáváním nastoupili do prvního strahovského okruhu, na kterém pro změnu udělali další dvě gumy… Takže pořádné svezení, které vyplývalo i z toho, že si Ponďa víc a víc začínal s wrc tykat, vlastně následovalo až na druhém průjezdu. Ten kromě pěkného svezení (tentokrát bez defektu) navíc okořenila i „tečka“ na zadní nárazník, kterou Ponďovi uštědřil Tomáš Enge. Ponďa to se smíchem komentoval: „Vůbec jsem nevěděl, kde se to stalo. Vlastně jsem si toho vůbec nevšim‘, myslel jsem si, že mě nakoplo ALS. Až v úpéčku si táta všimnul, že máme nárazník trochu polámaný a jsou na něm nějaké modré fleky. Skoro kriminalistickým vyšetřováním CSI Praha jsme nakonec zjistili, kdo to byl. A Tomáš ani nezapíral!“

V duchu atmosféry tohoto závodu nakonec proběhlo i vypořádání... „Tomáše jsem „přinutil“, že nám nárazník musí podepsat s tím, že se na něm přizná, že to je jeho práce. Vypadalo to, že tam sepisuje nějaký román. Nikdo nevěnoval pozornost tomu, co tam píše, takže jsme to zjistili až po společné fotce s Tomášem a nárazníkem. Místo ‚To je moje práce – Tomáš Enge‘ se na nárazníku objevilo ‚Sleduj zrcátka Ponďo‘ společně s podpisem a datumem.

Nevadí, nárazník stejně poputuje do našeho „muzea“ v dílně.“ K prvnímu vystoupení s wéercéčkem Ponďa jenom dodává: „Nakonec to vlastně nebylo špatný, docela dost jsem si to užil a začínám vážně pracovat na tom, abych se s podobným autem mohl svézt i příští rok a to nejen v Praze.“ Uvidíme, jak to dopadne…

Marek Antoš
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist