www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2010

Rally Elpa vyhrál Aris Vovos

foto

5. října 2010 • 09:00

Doyen řeckých automobilových soutěží Aris Vovos suverénně opanoval desátý díl letošního evropského šampionátu, kterým byla tradičně na přelomu září a října Rally Elpa, která i tentokráte našla své útočiště v Itei, která v minulosti hostila i slavnou Rally Acropolis.

příspěvků: 2 celý článek »

Fotogalerie z 1. etapy Rally Elpa od Františka Duška

foto

3. října 2010 • 01:00

Celkem šest rychlostních zkoušek bylo naplánováno v pohoří Parnas během úvodní etapy letošního ročníku Rally Elpa. Na šotolinové rychlostní zkoušky se vydal i náš redakční spolupracovník František Dušek, jehož snímky si právě můžete prohlédnout.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie ze shakedownu Rally Elpa od Františka Duška

foto

1. října 2010 • 23:40

Dnešního shakedownu na Rally Elpa se kromě cca dvanácti posádek zúčastnil i stejný počet diváků. Byl mezi nimi i náš redakční spolupracovník František Dušek, prostřednictvím jehož fotek můžete alespoň trochu nasát atmosféru, která v Řecku panuje.

žádný příspěvek celý článek »

Shakedown na Rally Elpa vyhrál Michal Solowow

foto

1. října 2010 • 17:30

Polský jezdec Michal Solowow vyhrál dnešní shakedown na další díl evropského šampionátu, Rally Elpa. 5,52 km dlouhý úsek kolem smetiště nedaleko řeckého města Itea projel výrazně nejrychleji ze všech účastnivších se pilotů.

žádný příspěvek celý článek »

Rajd Polski jako počítačová hra (+VIDEO)

foto

30. září 2010 • 10:00

Nejvýznamnější automobilová soutěž u našich severních sousedů - legendární Rajd Polski, bude mít v průběhu letošního podzimu svou obdobu na počítačích. S podporou tamějšího autoklubu Polski Zwiazek Motorowy totiž vzniká oficiální počítačová hra s tématikou tohoto závodu.

příspěvků: 2 celý článek »

Mistr N3 se chystá do Francie

foto

27. září 2010 • 08:00

O uplynulém víkendu se jel poslední závod sezóny MMČR, ve kterém se rozhodovalo o titulech. To se ale netýkalo třídy N3, Egon Smékal se spolujezdcem Davidem Šmeidlerem totiž rozhodli už na Barumce. V rozhovoru s moravským pilotem se mimo jiné dozvíte, jak to teda vlastně je s tou Příbramí.

příspěvků: 1 celý článek »

Fotogalerie z Rally Príncipe de Asturias od Františka Duška

foto

16. září 2010 • 15:15

Na severu španělska pokračujoval o minulém víkendu evropský šampionát v automobilových soutěžích. V okolí Gijonu a Ovieda byl i náš spolupracovník František Dušek, jemuž se podařilo zachytit řadu vydařených snímků.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Príncipe de Asturias od Františka Duška

foto

11. září 2010 • 02:00

Na severu španělska pokračuje v těchto dnech evropský šampionát v automobilových soutěžích. V okolí Gijonu a Ovieda je i náš spolupracovník František Dušek, jemuž se podařilo zachytit řadu vydařených snímků včetně havárie Jonathana Péreze a výsledku havárie Corrada Fontany.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených na Rally Príncipe de Asturias

foto

3. září 2010 • 08:00

Již příští týden pokračuje na severu Španělska seriál mistrovství Evropy. Na startu se tentokrát sejde početně hodně slabé startovní pole. Z celkového počtu se pak do hodnocení seriálu starého kontinentu bude započítávat pouhopouhá čtveřice.

žádný příspěvek celý článek »

Harold Primat daším okruhářem v rally

foto

2. září 2010 • 10:30

Poslední dobou se doslova roztrhl pytel se zprávami o okruhových jezdcích, kteří se rozhodli vyzkoušet rally. Dalším „do party“ je švýcar Harold Primat, jezdec továrního týmu Aston Martin Racing. Pětatřicetiletý závodník v létě dosáhl na životní výsledek, když obsadil šesté místo absolutně v legendárním závodě 24 hodin Le Mans.

žádný příspěvek celý článek »

Letošní Asturias se slabším obsazením

foto

31. srpna 2010 • 23:40

Španělská Rally Príncipe de Asturias vstoupila do mistrovství Evropy teprve v loňském roce, po ztrátě statutu IRC se na letošním ročníku sejde mnohem slabší konkurence, než na jakou byli domácí fanoušci zvyklí.

příspěvků: 3 celý článek »

Luca Rossetti vyhrál Bosphorus Rally

foto

26. července 2010 • 13:40

Italský tovární jezdec Abarthu Luca Rossetti vyhrál společně se svým stálým spolujezdcem Matteem Chiarcossim letošní ročník Bosphorus Rally a udělal tak další z důležitých kroků k zisku titulu mistra Evropy.

žádný příspěvek celý článek »

Maciej Oleksowicz vyhrál shakedown na Bosphorus Rally

foto

23. července 2010 • 14:45

Dnes odpoledne odstartuje další díl mistrovství Evropy letos nesoucí název Bosphorus Rally. V okolí tureckého Istanbulu se dnes dopoledne uskutečnil shakedown, který vyhrála polská posádka Maciej Oleksowicz - Andrzej Obrebowski na Fordu Fiesta S2000.

příspěvků: 2 celý článek »

Rajd Polski ovládli domácí Kajto, Solowow a Kuchar

foto

6. června 2010 • 21:00

Kajetan Kajetanowicz navigovaný Jaroslawem Baranem vyhráli 67. ročník tradičního Rajdu Polského, který byl třetím dílem letošního seriálu FIA ME. Zároveň si připsali druhou výhru v letošním polském mistrovství, což je posunulo do čela průběžné klasifikace. Baran vyhrál tuto soutěž už v roce 2002, tehdy po boku Januse Kuliga, avšak pro pilota to byla první výhra na druhé nejstarší rally Evropy.

žádný příspěvek celý článek »

Kajto ovládl první etapu Rajdu Polského

foto

5. června 2010 • 21:30

Kajetan Kajetanowicz zvítězil v prvním 67. Rajdu Polského, třetího dílu letošního mistrovství Evropy. Jezdec na Subaru Impreza STI vyhrál oba průjezdy RZ Syba a po odstoupení nejbližšího konkurenta Bryana Bouffiera má obrovský náskok před druhým Michalem Solowowem na Fiestě S2000. Průběžně třetí je Tomasz Kuchar na Peugheotu 207 S2000, který ztratil dosavadní druhé místo na poslední dnešní zkoušce.

žádný příspěvek celý článek »

toplist